Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wieteke van Dort bedient Indische Nederlanders

Shownieuws

Wieteke van Dort voorziet met haar vertolking van Tante Lien in een behoefte bij Indische Nederlanders. Dat zegt de actrice. Binnenkort komen dvd's uit.

Wieteke van Dort voorziet met haar vertolking van Tante Lien in een behoefte bij Indische Nederlanders. Dit zegt de actrice en schrijfster woensdag tegen Novum Nieuws. "Voor ons Indische Nederlanders is er verder niks. Tante Lien brengt de oude sfeer van Indië naar boven." De 62-jarige Van Dort vertolkt nog steeds meerdere malen per week op Indische feesten, de zogenoemde pasar malams, en andere bijeenkomsten het personage uit het ruim 25 jaar oude televisieprogramma de 'Late late lien show'.

De oude uitzendingen van de 'Late Late Lien show' verschijnen aan het einde van de maand op dvd. Van Dort verwacht dat er veel belangstelling is. De kracht ligt volgens haar in de opzet van het programma. "Iedereen kon binnenlopen. Het bracht daardoor een heel warm gevoel in de huiskamer. Het had een beetje de sfeer van een Indische bijeenkomst."

De in Indonesië geboren Wieteke van Dort kreeg in de jaren zeventig bekendheid als actrice, onder meer door haar rol in de televisieserie Oebele. Sinds het begin van de jaren negentig speelt ze mee in het kinderprogramma Het Klokhuis. Verder heeft Van Dort enkele kinderboeken en cd's uitgebracht. In 1999 werd ze geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen