Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Da Vinci Code groot avontuur voor Tom Hanks

Shownieuws

De opnames van The Da Vinci Code waren vanwege de historische filmlocaties een fantastisch avontuur voor hoofdrolspeler Tom Hanks.

De opnamen van de speelfilm The Da Vinci Code waren 'een fantastisch avontuur' voor hoofdrolspeler Tom Hanks. Volgens de 49-jarige acteur droegen vooral de historische filmlocaties bij aan de magie van de verfilming van het boek van Dan Brown. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters.

De filmcrew was tijdens de opnamen van The Da Vinci Code niet op de normale manier aan het werk, verklaart Hanks. "We waren tijdens het filmen onderdeel van deze magische locaties. Het was een prachtige vakantie." Regisseur Ron Howard nam The Da Vinci Code op in onder meer het Louvre in Parijs en in Westminster Abbey in Londen.

Hanks is niet geraakt door de kritiek die de rooms-katholieke en de Anglicaanse kerk de afgelopen weken op The Da Vinci Code spuiden. "Het verhaal over een schilder die in zijn meesterwerk een aanwijzing heeft verstopt die tot de oplossing van de grootste puzzel ter wereld leidt, is een geweldig spel waar we allemaal graag aan meedoen. Het heeft de kracht van Elvis Presley en de allure van Marilyn Monroe."

The Da Vinci Code is woensdag de openingfilm van het filmfestival in Cannes. Twee dagen later gaat de film wereldwijd in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen