Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Denzel Washington in zee met Peter Jackson

Shownieuws

Denzel Washington gaat samenwerken met regisseur Peter Jackson. Hij gaat de regie voor de film doen en heeft Jackson aangetrokken voor de special effects.

(Novum/AP) - Denzel Washington gaat voor een nieuwe film samenwerken met 'Lord of the rings'-regisseur Peter Jackson. Dat bevestigt hij vrijdag in de Nieuw-Zeelandse krant The Dominion Post. De Amerikaanse filmster erkent dat hij vier dagen bij Jackson op bezoek is geweest in het Nieuw-Zeelandse Wellington. Tijdens het bezoek bespraken ze hun plannen voor een nieuw filmproject.

Het gaat om een film die waarschijnlijk over twee jaar in de bioscopen komt, verklapt Washington. De acteur neemt zelf de regie voor zijn rekening en heeft Jackson gevraagd zich te buigen over de special effects. Verder wil hij geen details prijsgeven.

De 51-jarige Washington is vooral bekend als acteur. Hij speelde in films als 'Inside man', 'The pelican brief' en 'Hurricane'. In 2002 maakte hij zijn debuut als regisseur met de film 'Antwone Fisher'.

Peter Jackson verwierf faam als regisseur van de 'Lord of the rings'-trilogie en 'King Kong'. Met zijn bedrijven Weta Workshop en Weta Digital was hij onder meer verantwoordelijk voor de decors en visuele effecten van de 'Lord of the rings'-films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen