Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Axl Rose mishandeld door Zweedse politie'

Shownieuws

De Zweedse politie heeft Axl Rose slecht behandeld. Dat zegt de manager van Guns N'Roses. Rose werd opgepakt voor het bijten van een bewaker in een hotel.

De Zweedse politie heeft Axl Rose slecht behandeld. Dat zegt manager Merck Mercuriadis van Guns N' Roses in een verklaring. Rose werd maandagnacht in Stockholm opgepakt omdat hij de bewaker van een hotel in zijn been zou hebben gebeten. Na een dag te hebben vastgezeten, werd hij vrijgelaten met een boete op zak.

De hardrocker zou bij zijn arrestatie lichamelijk zijn mishandeld. Axl verloor daarbij volgens Mercuriadis een armband 'die hem zeer dierbaar is' en heeft die nog altijd niet teruggekregen. Op het politiebureau werd hij volgens Mercuriadis door vijf agenten op de grond gedrukt terwijl bloed werd afgenomen voor het doen van drugstesten. Dit proces zou zich drie keer hebben herhaald.

De manager vindt het optreden van de politie getuigen van onvermogen. "Het is een duidelijk voorbeeld van het misbruiken van autoriteit. Net zoals het feit dat men er klakkeloos van uitgaat dat de hotelbewaker de waarheid spreekt, alleen omdat hij een uniform draagt." De media nemen volgens hem berichten die de politie naar buiten brengt te makkelijk over. "Ik ben geen enkele keer gebeld door iemand die de geruchten wilde verifiëren of geïnteresseerd was in onze kant van het verhaal."

Mercuriadis benadrukt in zijn verklaring dat de aanklacht alleen opgaat voor de Zweedse politie en niet voor de Zweedse bevolking. "De vijftienduizend mensen bij het concert maandag waren fantastisch. Ook iedereen die we voor en na het incident hebben ontmoet, was te gek." Het optreden maandag was dan ook niet het laatste concert van Guns N' Roses op Zweedse bodem. "We komen zeker terug en zullen dan opnieuw voor de mensen spelen en niet voor de autoriteiten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen