Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicolas Cage stort geld voor kindsoldaten

Shownieuws

Nicolas Cage heeft ruim anderhalf miljoen euro gedoneerd aan Amnesty International. Het geld is bestemd voor de hulp aan voormalige kindsoldaten.

Nicolas Cage heeft ruim anderhalf miljoen euro gedoneerd aan Amnesty International. Het geld is bestemd voor de hulp voor gewezen kindsoldaten. Dat meldt de BBC donderdag. Met de donatie worden opvanghuizen gesubsidieerd. Ook gaat er geld naar medische en psychologische hulp voor de kinderen en hulp bij reïntegratie.

In een videoboodschap vertelt de acteur, zelf vader van een 15-jarige zoon, zich te kunnen inleven in de ouders van kindsoldaten. "Denk aan de negen maanden die het je kind kostte om geboren te worden, aan alle zorg die je aan hem hebt besteed. En dat hij dan opeens een geweer in zijn hand krijgt en gedwongen wordt iemand te vermoorden", verduidelijkt Cage. "Het klinkt als een nachtmerrie, maar voor sommige families is het de realiteit."

De acteur werkt al enkele jaren samen met de Amerikaanse afdeling van Amnesty International. De directie van deze afdeling prees Cage voor zijn 'enorme vrijgevigheid'. "Nicolas is onvermoeibaar in het aandacht vragen voor de verschrikkingen die kindsoldaten doorstaan."

Vorig jaar werkten Cage en Amnesty samen aan de film 'Lord of war', waarin de acteur een wapenhandelaar speelde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen