Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pittige Tijden verschijnt op dvd

Shownieuws

Carlo Boszhard en Irene Moors zijn binnenkort weer te zien in Pittige Tijden. Eind dit jaar ligt een dvd van de persiflageserie in de winkels.

Carlo Boszhard en Irene Moors zijn binnenkort weer te zien in Pittige Tijden. Eind dit jaar ligt waarschijnlijk een dvd van de persiflageserie in de winkels. Dat heeft de manager van Irene Moors donderdag bevestigd.

Pittige Tijden was een onderdeel van het kinderprogramma Telekids op zaterdagochtend. De serie, die tussen 1996 en 1999 wekelijks werd uitgezonden, was een persiflage op Goede Tijden, Slechte Tijden. In totaal zijn 99 afleveringen gemaakt van de serie. De titelsong haalde in 1996 de Top 40.

In een interview met de website omroep.nl zei Moors eerder dat Pittige Tijden niet alleen voor kinderen bedoeld was. "We hadden Pittige Tijden speciaal om half twaalf gezet, zodat ook de studenten inmiddels uit bed waren." Volgens de presentatrice zagen kinderen het vooral als 'een grappig toneelstukje met Carlo & Irene'. "Maar eigenlijk probeerden wij er ook een beetje actualiteit in te leggen. De Goeden Tijden-kijkers, de studenten en ouders begrepen op deze manier wel de persiflage."

De Pittige Tijden-dvd wordt geproduceerd door House of Television, de productiemaatschappij van Irene Moors. Volgens haar manager Jan Wiesebron ontstond het idee omdat de serie dit jaar tien jaar geleden begon. "Dan beginnen de nostalgische gevoelens natuurlijk te spelen." Er is ook veel vraag naar Pittige Tijden, zegt Wiesebron. "Op internet zie je dat er nog steeds veel over wordt gesproken. Wij krijgen ook elke dag verzoeken om weer iets met de serie te doen."

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie precies op dvd verschijnt, maar Wiesebron hoopt nog voor het einde van het jaar. "Het zou een leuk kerstcadeautje zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen