Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Playmate Indonesië riskeert celstraf

Shownieuws

De centerfold uit de eerste editie van de Indonesische Playboy hangt een aanklacht wegens onzedelijkheid boven het hoofd. Zij riskeert een gevangenisstraf.

(Novum/AP) - Het model dat in april als centerfold de eerste editie van de Indonesische Playboy opluisterde, hangt een aanklacht wegens onzedelijkheid boven het hoofd. Ook naar de hoofdredacteur van de Indonesische Playboy is de politie een strafrechtelijk onderzoek gestart. Het model Kartika Gunawan, dat in lingerie in het blad verscheen, en hoofdredacteur Erwin Arnada riskeren een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden. Dit hebben de Indonesische autoriteiten donderdag bekendgemaakt.

Voor de tweede editie van zijn blad, die eerder deze maand uitkwam, had Arnada voor alle zekerheid zijn redactie overgebracht naar het eiland Bali, waar de meerderheid van de bevolking hindoe is. Toen Playboy in april voor het eerst uitkwam in Jakarta, werd de redactieruimte met stenen bekogeld door fanatieke moslims. Overigens is de Indonesische versie van het mannenblad veel kuiser dan de Amerikaanse en de Nederlandse uitgave.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen