Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dj G-Spott heeft geen tijd voor een vriendin

Shownieuws

Dj G-Spott heeft geen tijd voor een relatie. "Ik werk op tijden dat anderen uitgaan. Dat maakt het gewoon heel moeilijk", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Dj G-Spott heeft geen tijd voor een vriendin

G-Spott gaat al lange tijd alleen door het leven. De 30-jarige dj en producer, die in werkelijkheid Richard van Schooneveld heet, heeft geen tijd voor een relatie. "Ik werk op tijden dat anderen uitgaan. Dat maakt het gewoon heel moeilijk", vertelt hij aan Novum Nieuws. Grote problemen met de status van vrijgezel heeft G-Spott niet. "Wat je niet hebt, mis je niet. Ik word ook niet snel verliefd."

Als populaire dj heeft G-Spott allerminst te klagen over aandacht van vrouwen. "Het is hetzelfde als met bekende voetballers. Mensen plaatsen je op een voetstuk", legt hij uit. "Dan is het niet eens meer belangrijk hoe je er uitziet." De Amsterdamse dj krijgt de gekste voorstellen. Eén keer wou een vrouw met hem mee naar huis, op voorwaarde dat haar vriend mocht toekijken terwijl ze de liefde zouden bedrijven. G-Spott is blij dat hij heeft geweigerd. "Daar had ik geen zin in, dat is niks voor mij."

Begin deze maand kwam de nieuwe single van G-Spott uit, 'Sadness'. Het is een zogenoemde verzamelsingle. Drie weken lang kwam er steeds een nieuwe single uit met een nieuw versie van het nummer en drie nieuwe bonustracks. De bijbehorende videoclip, waarin G-Spott schittert naast het Duitse topmodel Michaela Schäfer, is opgenomen in Berlijn. Volgens de dj is 'Sadness' 'een radiovriendelijke dance-plaat met veel zang'.

G-Spott begon zijn carrière tien jaar geleden als producer. Daarnaast bracht hij zijn muziek live ten gehore op feesten en in clubs. Nu treedt hij uitsluitend op als dj. "Ik zag geen uitdaging meer in het live optreden. Ik had zoiets van: ik moet weer iets nieuws gaan doen." Hij heeft geen spijt van zijn keuze. "In het draaien kan ik meer mijn ei kwijt."

Doordat G-Spott regelmatig in het buitenland draait, kent hij de verschillen tussen het Nederlandse en het buitenlandse publiek. "In Nederland kan men heel kritisch zijn. Als je een keer een mindere plaat draait, stroomt de dansvloer leeg." Tijdens een recent optreden in Rusland merkte de Amsterdamse dj dat het ook anders kan. "De mensen daar waren één brok enthousiasme. Wat ze ook hoorden, ze gingen sowieso uit hun dak."

Als producer brak G-Spott in 2000 door met de track 'House of justice'. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen label Zapp Recordings. Hij had hits als 'Melo-G', 'Acces', 'Louder' en 'City Street'. De dj produceert ook voor andere artiesten, zoals het nummer 'Every single day' en 'Feel it' voor Dj Jean. De afgelopen jaren werd hij tweemaal genomineerd voor een TMF Award in de categorie beste dance-act nationaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen