Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Imca Marina en Beense niet bij herdenking Hazes

Shownieuws

De herdenking voor André Hazes dreigt in het water te vallen. Artiesten trekken zich terug of twijfelen of ze komen. Ook zanger Peter Beense trekt zich terug.

Het is nog onduidelijk welke artiesten vrijdag optreden tijdens een herdenkingsconcert voor André Hazes. Zeker is dat Koos Alberts niet aanwezig is. Woensdag werd ook bekend dat Peter Beense zijn medewerking aan het concert heeft ingetrokken. Imca Marina voelt zich ziek en weet nog niet of ze vrijdag kan zingen.

Vrijdag is het 55 jaar geleden dat Hazes in de Amsterdamse Pijp werd geboren. Organisator van de herdenking Jan Buijs heeft voor het concert, dat plaatsvindt in Pepsi Stage, diverse zangers van Nederlandse bodem gepolst. Willeke Alberti en Sugar Lee Hooper treden in ieder geval op.

Beense heeft zich volgens Buijs telefonisch teruggetrokken uit angst voor zijn carrière. Dat gebeurde een dag nadat Rachel Hazes in het tv-programma Shownieuws haar onvrede uitsprak over de herdenking. "Ik stond met mijn mond vol tanden", zegt Buijs die de weduwe achter de afmelding vermoedt.

Koos Alberts heeft gezegd alleen te willen meedoen als hij uit zijn eigen repertoire mag zingen, maar vrijdag worden alleen nummers van Hazes ten gehore gebracht. Voor het instuderen van die teksten had Alberts door andere bezigheden geen tijd.

De herdenking gaat ondanks de afzeggingen en twijfels gewoon door, stelt Buijs. Hij zegt nog niets te weten van de afzegging van Imca Marina. In tegenstelling tot de weduwe van de volkszanger zijn Hazes' oudste dochter Nathalie en broer Arie zijn vrijdag wel aanwezig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen