Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tygo Gernandt snel klaar met inspreken filmteksten

Shownieuws

Tygo Gernandt had niet veel tijd nodig om zijn tekst voor de animatiefilm 'Beesten bij de buren' in te spreken. "Ik ben net wat beter dan Bruce Willis."

Tygo Gernandt snel klaar met inspreken filmteksten

Acteur Tygo Gernandt had niet veel voorbereiding nodig om zijn tekst voor de nieuwe animatiefilm 'Beesten bij de buren' in te spreken. Zijn teksten stonden binnen enkele uren op band, beweert hij. In de Nederlandstalige versie van de animatieproductie 'Over the hedge' wordt een groep dieren gevolgd die onder leiding van wasbeer RJ op onderzoek uit gaat in de nieuwe woonwijk die in hun bos is verrezen.

Gernandt zegt dat hij er niet langer dan vier uur over heeft gedaan om zijn teksten op te nemen. "Ik ben net wat beter dan Bruce Willis", vindt Gernandt. "Het voordeel is dat ik helemaal in een karakter op kan gaan. Je hoort dan niet meer dat ik het ben." Erik van Muiswinkel denkt daar het zijne van: "Ik weet bijna zeker dat Tygo wel twee dagen bezig is geweest. Zelf ben ik zes dagen druk geweest met de stem van RJ."

Bruce Willis neemt de rol van de wasbeer in de Amerikaanse versie voor zijn rekening. "Willis zet een stoere stem op. Ik blijf meer bij mijn eigen stem in de buurt", zegt Van Muiswinkel. "Voor mij is het een extraatje dat ik de stem in mag spreken van het wasbeertje waaraan ook Willis zijn stem leent. Veel animatiefilms worden door grote jongens ingesproken. Je zit dan al snel op een hoog niveau."

De Nederlandse acteurs die de stemmen inspreken voor de animatiefilm 'Beesten bij de buren' bereiden zich allemaal anders voor op hun rol. Edwin de Vries laat weten een glaasje wijn niet te laten staan. "Je hebt heel weinig tijd om je voor te bereiden. De regels tekst krijg je op het moment zelf. Om de stem goed te krijgen moet ik me fysiek net zo voelen als het beest zelf", zegt De Vries.

Monique van de Ven vond het vooral leuk om samen met haar echtgenoot De Vries te spelen in de film. De twee nemen de rollen van het stekelvarken-echtpaar Penny en Lou voor hun rekening. "Toen we de film zagen was het erg grappig om dat stelletje zo bij elkaar te zien." Van de Ven vond het oefenen met haar man erg fijn. "Dat deden we overal en elke dag", lacht ze.

De film draait vanaf volgende week in zowel de Nederlandse als de Engelse versie in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen