Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boy George wordt vuilnisman met taakstraf

Shownieuws

Boy George zal vijf dagen lang de straten van New York schoonmaken. De zanger moet een taakstraf uitvoeren omdat hij is betrapt op het bezit van harddrugs.

(Novum/AP) - Boy George zal vijf dagen lang de straten van New York schoonmaken. Dat heeft een woordvoerder van de vuilnisdienst van de Amerikaanse stad bevestigd. De 45-jarige zanger moet een taakstraf verrichten omdat hij is betrapt op het bezit van harddrugs.

Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de zanger de straten schoon moet houden. George gaf eerder aan dat hij het liefst een ander soort taakstraf wilde doen. Volgens zijn advocaat wordt het een 'mediacircus' als de artiest zijn straf in het openbaar moet uitvoeren. De rechter noemde de voorstellen die George zelf deed echter belachelijk. De zanger had onder meer voorgesteld een mode- en make-upworkshop te geven of als dj op te treden tijdens een benefietgala voor de bestrijding van aids.

In oktober kreeg de voormalige zanger van Culture Club bezoek van de politie in zijn appartement in Manhattan, nadat hij het alarmnummer had gebeld. De zanger dacht dat iemand in zijn woning aan het inbreken was. Agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar wel cocaïne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen