Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jim ziet groot talent in Van de Sande Bakhuyzen

Shownieuws

Jim Bakkum denkt dat acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen het gaat maken. "Ik vind Matthijs het talent van de toekomst", zegt de voormalige Idol-finalist.

Jim Bakkum denkt dat acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen het helemaal gaat maken. "Ik vind Matthijs echt het talent van de toekomst", zegt de voormalige Idol over de zoon van de vorig jaar overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. "Hij heeft natuurlijk al een goed cv opgebouwd, maar naarmate hij ouder wordt krijgt hij steeds meer ervaring."

Matthijs van de Sande Bakhuyzen speelt samen met Sem Veeger de hoofdrol in 'Afblijven', waarin ook Jim te zien is. Deze nieuwe Nederlandse film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. 'Afblijven' gaat over Melissa, een jong meisje dat graag een bekende danseres wil worden. Om haar onzekerheid te verbergen slikt ze pillen. Wanneer Melissa verslaafd dreigt te raken, schieten enkele vrienden haar te hulp. 'Afblijven' is de eerste titel van Carry Slee die wordt verfilmd. De kinderboekenschrijfster werd voor het boek in 1999 onderscheiden door de Nederlandse Kinderjury.

De 17-jarige Van de Sande Bakhuyzen was eerder te zien in de kinderserie 'De Daltons' (1999). Daarnaast had hij kleine rolletjes in de films 'Cloaca' (2003) en 'Leef!' (2005). De 14-jarige debutante Veeger werd in maart uitgekozen tijdens een auditie waar bijna duizend kinderen aan meededen. In 'Afblijven' zijn verder onder anderen Melody Klaver en Gijs Scholten van Aschat te zien. De film, die in oktober in première gaat, wordt geregisseerd door Maria Peters, die bekend is van onder meer 'Kruimeltje' (1999) en 'Pietje Bell' (2002).

Van de Sande Bakhuyzen hoopt dat hij aan het begin staat van een acteercarrière. "Ik hoef hier niet zozeer veel geld mee te verdienen, maar ik zou het wel mijn hele leven willen blijven doen." De jonge acteur beseft dat hij niet het makkelijkste vak kiest. "Het is best een gevaarlijk beroep. Je moet niet alleen goed zijn, maar ook heel veel geluk hebben."

Door het verlies van zijn vader Willem kreeg Van de Sande Bakhuyzen een heftige klap te verwerken. De regisseur overleed in september op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het spelen in een film brengt bepaalde herinneringen naar boven voor de jonge acteur. "Het is niet extra emotioneel, maar het is wel een soort van connectie." De carrière van zijn vader vormt een inspiratiebron voor Matthijs van de Sande Bahuyzen. "Hij had veel met film te maken, ik wil dat ook."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen