Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical over Bruce Lee in 2008

Shownieuws

De Chinees-Amerikaanse toneelschrijver David Henry Hwang schrijft een musical over het leven van acteur Bruce Lee. Het idee is goedgekeurd door Lee's familie.

(Novum/AP) - De Chinees-Amerikaanse toneelschrijver David Henry Hwang schrijft een musical over het leven van Bruce Lee. De familie van de overleden acteur is akkoord, zegt hij dinsdag in The South China Morning Post, een krant uit Hongkong. "Bruce Lee wordt over de hele wereld geëerd omdat hij een beeld van heroïek, rechtvaardigheid en kracht heeft neergezet", zegt Hwang, die vooral bekend is door zijn toneelstuk 'M. Butterfly'. Het is de bedoeling dat de voorstelling over Lee in 2008 te zien is.

De in Hongkong geboren Lee stierf in 1973 op 32-jarige leeftijd aan een allergische reactie op pijnstillers. Lee Jun Fan, zoals de ster in werkelijkheid heette, wordt beschouwd als de grootste oosterse vechtsportacteur van de vorige eeuw. Met zijn films, waarin hij opkwam voor de onderdrukten, was hij verantwoordelijk voor de populariteit van kungfu en andere oosterse vechtsporten in het Westen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen