Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Butler Lurch eregast op Nederlands Film Festival

Shownieuws

Butler Lurch uit 'The Addams family' komt naar Nederland. De in de VS woonachtige Nederlander Carel Struycken is eregast op het Nederlands Film Festival.

Butler Lurch uit 'The Addams family' komt naar Nederland. De in Amerika woonachtige Nederlander Carel Struycken is in september en oktober eregast op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat heeft de organisatie van het filmevenement dinsdag bekendgemaakt. De 57-jarige acteur leidt filmvertoningen in en neemt deel aan een gesprek met jonge Nederlandse horrorfilmers.

Tijdens het festival wordt de Nederlandse horrorfilm in het zonnetje gezet. De nederhorrorfilm 'SL8N8' met Victoria Koblenko beleeft er zijn wereldpremière.

De 57-jarige Struycken is vooral bekend bij de liefhebbers van griezel-, sciencefiction- en fantasyfilms. In de komedies over de enge Addams Family speelde hij de Frankenstein-achtige butler. Verder was hij de reus in de culttelevisieserie Twin Peaks en was hij te zien in 'The witches of Eastwick' (1987) en 'Men in black' (1997).

In 1997 bezocht Struycken al eens het Nederlandse filmfestival. Toen had zijn reusachtige gestalte zich op een bioscoopstoeltje gewurmd, terwijl vriend en filmmaker Rene Daalder op het podium werd geïnterviewd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen