Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frencken eert overleden partner Klunder

Shownieuws

Zangeres Mylou Frencken opent zaterdag het festival 'Zomer op het Plein' in Alkmaar met een programma ter nagedachtenis aan haar overleden partner Bert Klunder.

Zangeres Mylou Frencken opent zaterdag het festival 'Zomer op het Plein' in Alkmaar met een programma ter nagedachtenis aan haar overleden partner, cabaretier Bert Klunder. In het geïmproviseerde kleinkunstprogramma treedt de zangeres op met vrienden die de cabaretier goed hebben gekend.

Klunder overleed twee weken geleden op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van een tweede hersenbloeding, die hem enkele dagen eerder had getroffen. In januari werd hij al eens geveld door een herseninfarct.

Frencken schrijft onder meer teksten voor Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp en Sesamstraat. Bij het publiek is de 39-jarige zangeres vooral bekend als de zingende bardame uit de televisiequiz 'Met het mes op tafel'. Verder laat ze elke week haar zangkunsten horen in het radioprogramma 'Andermans veren'.

Op het Canadaplein in het centrum van Alkmaar biedt het festival 'Zomer op het Plein' elke zondag een gratis toegankelijke voorstelling. Het festival beleeft dit jaar zijn zesde editie en wordt jaarlijks door ongeveer twintigduizend mensen bezocht. Andere artiesten die op het festival komen zijn Jan Rot, Hind en Ellen ten Damme.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen