Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury 'Holland's next topmodel' bekend

Shownieuws

De jury van 'Holland's next topmodel' is bekend. Het panel bestaat uit ex-model Rosalie van Breemen, fotograaf Carli Hermès en journaliste Karin Swerink.

De jury van het programma 'Modelmasters: Holland's next topmodel' is bekend. Voormalig model Rosalie van Breemen, modefotograaf Carli Hermès en Glamour-hoofdredacteur Karin Swerink staan presentatrice Yfke Sturm bij in de zoektocht naar 'het ultieme Nederlandse topmodel'. Dat meldt RTL Nederland dinsdag.

In het televisieprogramma worden de deelneemsters geholpen door stylist Ruud van der Peijl en visagist Dominique Samuel. De tien aspirant-modellen moeten zich tijdens de afvalrace bewijzen op de catwalk, tijdens fotosessies en met diverse opdrachten in binnen- en buitenland. De winnares krijgt een contract bij het Nederlandse modellenbureau Max Models en vertegenwoordigt Nederland tijdens de Super Model of the World Contest 2007 in New York.

Yfke Sturm won in 1998 de International Elite Model Look of the Year. Sindsdien verscheen ze onder meer in campagnes van Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani en Escada. Voormalig internationaal model Rosalie van Breemen heeft een eigen tv-show in Parijs en schrijft voor verschillende tijdschriften. Ze was vijftien jaar samen met de Franse acteur Alain Delon. Fotograaf Carli Hermès fotografeerde onder meer reclames voor Nike en Philips. Karin Swerink werkte, voordat ze vorig jaar fashionmagazine Glamour lanceerde, voor bladen als Elle en Elegance.

Het nieuwe televisieprogramma is de Nederlandse variant van 'America's next topmodel'. Dit programma, bedacht en gepresenteerd door topmodel Tyra Banks, werd voor het eerst in 2003 uitgezonden in de Verenigde Staten. Daarna volgden varianten in Engeland, Duitsland en Frankrijk. De Nederlandse versie wordt vanaf 4 september uitgezonden op RTL 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen