Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Campbell opnieuw voor rechter wegens mishandeling

Shownieuws

Naomi Campbell moet zich opnieuw voor de rechter verantwoorden voor vermeende mishandeling. Ze wordt weer eens beschuldigd van het gooien van een telefoon.

(Novum/AP) - Naomi Campbell moet zich woensdag opnieuw voor de rechter verantwoorden voor vermeende mishandeling. Het Britse topmodel wordt weer eens beschuldigd van het gooien van een telefoon naar het hoofd van een werknemer. Dat zou zijn gebeurd omdat een spijkerbroek die ze wilde dragen in een uitzending van Oprah Winfrey zoek was. Het topmodel zou de huishoudster daarop hebben beschuldigd van diefstal.

De werkster zou vier hechtingen nodig hebben gehad na het incident. Campbell zelf zegt onschuldig te zijn. Volgens het 35-jarige model is het verhaal verzonnen nadat de werkster door haar was ontslagen. Campbell kan maximaal zeven jaar gevangenisstraf krijgen als ze schuldig wordt bevonden.

Een andere werkster van het model ondernam maandag om ook gerechtelijke stappen tegen Campbell. De aanklacht vermeldt dat ze door Campbell is geslagen. De reden daarvoor zou opnieuw zijn dat een spijkerbroek weg was.

Campbell heeft de naam een opvliegend karakter te hebben. In 2004 zou de diva een werknemer in het gezicht hebben geslagen. In 2003 werd het model door een voormalige assistent aangeklaagd, omdat ze twee jaar eerder een telefoon naar haar hoofd zou hebben geslingerd. Ook in 1998 zou Campbell tijdens filmopnamen in Canada een medewerkster hebben geslagen.

In 2004 verklaarde Campbell dat de aangifte was verzonnen om haar dwars te zitten. In 2003 onderging het model anti-agressietherapie nadat ze bekende schuldig te zijn. Ook in 1998 gaf Campbell toe een medewerker te hebben geslagen.

Campbell werd op 15-jarige leeftijd ontdekt als model. Sinds die tijd staat ze regelmatig in grote bladen, trad ze op in videoclips van George Michael en ontstond een hechte vriendschap met Nelson Mandela.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen