Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bush eert zwarte muzikanten

Shownieuws

De Amerikaanse president George W. Bush heeft maandag in het Witte Huis zijn grote waardering laten blijken voor zwarte Amerikaanse muzikanten.

(Novum/AP) - De Amerikaanse president George W. Bush heeft maandag in het Witte Huis zijn grote waardering laten blijken voor zwarte Amerikaanse muzikanten. Tijdens een ceremonie ter gelegenheid van de 'Black Music Month' stonden optredens centraal van blueslegende B.B. King, zangeres Patti Austin en trompettist Irvin Mayfield. De maand juni is door Bush in het teken gesteld van Afro-Amerikaanse muziek.

De maand is bedoeld om de bijdrage van zwarte muzikanten aan de Amerikaanse cultuur te erkennen. "Wij uiten onze dankbaarheid aan deze artiesten", zei Bush in zijn toespraak. "Hun werk heeft onze natie geïnspireerd en schoonheid in de wereld gebracht." De regeringsleider liet weten zijn klassiekers te kennen. "Enkelen van de beste muzikanten hebben hier in het Witte Huis opgetreden. Die traditie zetten we voort."

De president hoopt dat meer Amerikanen zich verdiepen in de geschiedenis van de zwarte muziek. Hij wijst op de troost die 'black music' heeft gebracht ten tijde van orkaan Katrina, in augustus vorig jaar. "De muziek is een nationale schat en een symbool van hoop."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen