Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson verschijnt niet voor rechter

Shownieuws

Michael Jackson laat zich niet zien in de rechtszaal voor de zaak die een oud-werknemer tegen de popster heeft aangespannen. Het proces begint woensdag.

(Novum/AP) - Michael Jackson laat zich niet zien in de rechtszaal voor de zaak die een oud-werknemer tegen de popster heeft aangespannen. Het proces, waarin de financiële situatie van de zanger onder de loep wordt genomen, gaat woensdag van start. Een woordvoerder van Jackson laat weten dat de 'King of Pop' geen plannen heeft om daarbij aanwezig te zijn.

Jackson is aangeklaagd door producent F. Marc Schaffel. Hij eist drie miljoen euro, waarbij het onder meer zou gaan om achterstallig salaris. Advocaten van de voormalige werknemer hebben Jackson onlangs twee keer in Londen ondervraagd. Die getuigenissen zijn opgenomen op video.

In de rechtszaak worden veelal opmerkelijke uitgaven van Jackson onderzocht. Zo heeft de popzanger volgens Schaffel een miljoen dollar betaald aan Marlon Brando voor het bijwonen van één van diens concerten. Schaffel beweert dat hij de acteur, die in 2003 overleed, persoonlijk aan de telefoon heeft gehad met de vraag wanneer hij zijn geld kon innen. Naar verwachting duurt de rechtszaak twaalf dagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen