Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huizenblok vernoemd naar Humphrey Bogart

Shownieuws

Het huizenblok waar de beroemde Amerikaanse acteur Humphrey Bogart opgroeide, is dit weekeinde omgedoopt tot Humphrey Bogart Place.

(Novum/AP) - Het huizenblok waar de beroemde Amerikaanse acteur Humphrey Bogart opgroeide, is dit weekeinde omgedoopt tot Humphrey Bogart Place. Tientallen fans van de filmster trotseerden de regen om de onthulling van het bronzen plakkaat aan 245 W. 103rd Street in New York te zien.

Bogarts weduwe Lauren Bacall liet weten dat de ster van films als 'The Maltese falcon' (1941) en 'Casablanca' (1942) het ongelooflijk zou hebben gevonden om op deze manier te worden geëerd.

Om de naamswijziging voor elkaar te krijgen, zamelde Gary Dennis, een filmliefhebber die in dezelfde buurt als Bogart opgroeide, meer dan duizend handtekeningen en schakelde hij de gemeente in. "Van alle huizenblokken, van alle straten, van alle wijken in deze stad, groeide hij uitgerekend op in die van mij", zei Dennis zaterdag in een toespeling op een beroemd citaat uit de film 'Casablanca'.

De in 1899 geboren Bogart won een Oscar voor zijn rol in 'The African Queen' (1951). Hij schitterde in tientallen films en overleed in 1957 op 57-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen