Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Willis doet wasbeer na voor kleinkinderen

Shownieuws

Bruce Willis heeft de rol in 'Over the hedge' aangenomen voor zijn toekomstige kleinkinderen. Hij hoopt dat zij later van de tijdloze film kunnen genieten.

Bruce Willis heeft zijn eerste stemmenrol, die van de wasbeer in 'Over the hedge' aangenomen voor zijn toekomstige kleinkinderen. "Animatiefilms zijn tijdloos. Als ik over een jaar of vijftien opa ben, kunnen mijn kleinkinderen mijn stem nog steeds horen", vertelt de 51-jarige filmster. "En dit is een uitermate grappige film om terug te zien." Bruce heeft drie dochters met zijn ex-vrouw Demi Moore.

Willis stond maandag de Nederlandse pers te woord in het Amstel Hotel in Amsterdam. Daarbij waren tevens regisseur Jeffrey Katzenberg en producent Karey Kirkpatrick aanwezig. Het was nog niet zo gemakkelijk om Willis, die vaak stoere mannelijke rollen speelt, te vragen een dierenstemmetje te doen, vertelde Katzenberg. "Het was een moeilijk telefoontje. Uiteindelijk zei ik maar: hé Bruce, hoe zou je het vinden een wasbeer te spelen?"

Zijn debuut als stemmenacteur ging Willis goed af, maar makkelijk was het niet. "Het duurde drie maanden voor ik het juiste stemmetje te pakken had en achttien maanden om alles op te nemen", zuchtte hij. Uiteindelijk kreeg de acteur het in de vingers. Met het typerende nerveuze lachje van wasbeer RJ zat hij zó in zijn rol. Willis legde uit dat elke acteur apart zijn rol insprak. "Als ik ook maar één zin veranderde, moest iedereen terugkomen om zijn tekst aan te passen. Het was ook ontzettend moeilijk om zonder feedback van andere acteurs te spelen en toch grappig te zijn."

'Over the edge' is het nieuwe animatiespektakel van filmstudio DreamWorks. De film gaat over een groep dieren die er na de winterslaap achter komt dat er een woonwijk in het bos is neergezet. Willis speelt de mondige wasbeer RJ, die zijn dierenvrienden ervan overtuigt dat mensen goed uit te buiten zijn. Andere stemmenrollen zijn voor Nick Nolte en Avril Lavigne.

Tijdens de persconferentie toonde Bruce zijn medeleven na de uitschakeling van Nederland op het WK. "Ik vind het echt heel vervelend voor jullie", grinnikte de acteur. "Jullie waren in elk geval beter dan Amerika", voegde Kirkpatrick daaraan toe.

'Over the edge', vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen, is volgens de regisseur niet bedoeld om kritiek te leveren op menselijk gedrag. "Het is gewoon een humoristische observatie van de mens als dier. En ik ben ervan overtuigd dat satire de beste manier is om zoiets te laten zien." In de Nederlandstalige versie zijn onder anderen Monique van de Ven, Tygo Gernandt en Erik van Muiswinkel te horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen