Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Cars' lokt veel kijkers naar bioscoop

Shownieuws

De auto's uit de animatiefilm 'Cars' zijn populair bij de Nederlandse bioscoopgangers. De productie is na het openingsweekeinde de best scorende film.

De auto's uit de animatiefilm 'Cars' zijn populair bij de Nederlandse bioscoopgangers. De productie bracht in het eerste weekeinde ruim 270 duizend euro op en staat daardoor op de eerste plaats in de Nederlandse box office. 'Cars' heeft 'The Da Vinci code' naar de tweede plaats verdreven. De verfilming van de bestseller van Dan Brown zette dit weekeinde ruim 230 duizend euro om in Nederland.

Ook in de Verenigde Staten scoort 'Cars' goed. In de derde week in Amerika bracht de film ruim achttien miljoen euro op. De productie moest alleen de debuterende film 'Click' voor zich dulden. In de VS heeft 'Cars' al ruim 124 miljoen euro omgezet. 'Click' is vanaf oktober in Nederland te zien.

'Cars' vertelt het verhaal van Bliksem McQueen, een nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Piston Cup in Californië. Als hij een omweg moet maken door het slaperige stadje Radiator Springs leert hij ongewone karakters kennen. Zij helpen Bliksem zich realiseren dat er belangrijker dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.

De film is te bekijken in zowel de Nederlandse als de originele Amerikaanse versie. In de Nederlandse variant zijn de stemmen van onder anderen Ad Visser, de in april overleden actrice Frédérique Huydts, Jeroen van Inkel en Lange Frans en Baas B te horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen