Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laurentien eert grensverleggende mensen

Shownieuws

Prinses Laurentien laat zich graag inspireren door bijzondere mensen. "Mensen die nieuwe wegen inslaan of kansen grijpen, die zijn grensverleggend bezig."

Prinses Laurentien laat zich graag inspireren door bijzondere mensen. "Mensen die de moed hebben om nieuwe wegen in te slaan of kansen weten te grijpen, die zijn grensverleggend bezig", schrijft de echtgenote van prins Constantijn.

Laurentien heeft eenmalig de inhoud bepaald van damesblad Margriet. Het gasthoofdredacteurschap kreeg ze ter ere van haar 40e verjaardag. In de speciale uitgave heeft Laurentien gekozen voor het thema 'grenzeloos'. Het blad ligt sinds maandagochtend in de winkels.

Laurentien zet zich al jaren in voor de alfabetisering van 'laaggeletterden'. In Margriet heeft zij dit aan het thema 'grenzeloos' gekoppeld. "Laaggeletterden ervaren buiten hun schuld begrenzing. Met nieuwsgierigheid en moed doorbreken zij die grenzen."

Alfabetisering begint volgens de prinses bij lezen en voorlezen met kinderen. Daarom wilde zij tekenaar Dick Bruna interviewen. "Nijntje heeft generaties mensen voor het eerst met taal in aanraking gebracht", schreef Laurentien in haar redactioneel commentaar. "Zijn illustraties zijn voor alle culturen herkenbaar en spreken kinderen en volwassenen over de hele wereld aan. Ik vond het een voorrecht met hem hierover te spreken, waarbij enkele persoonlijke anekdotes mij zeer ontroerden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen