Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afscheid van Harry doet pijn bij J.K. Rowling

Shownieuws

J.K Rowling is verdrietig dat de Harry Potter-serie bijna beëindigd is. Ze schrijft aan het zevende en laatste deel. De grote vraag is of Harry blijft leven.

J.K Rowling is verdrietig dat er een einde komt aan de Harry Potter-serie. Dat zei ze zondag tijdens een feestje op Buckingham Palace ter ere van de 80e verjaardag van de Britse koningin Elizabeth. "Ik vind het best moeilijk dat dit het laatste is", zei Rowling, die druk bezig is met het zevende en laatste boek. Eerder liet ze op haar website weten zich geen leven zonder Harry te kunnen voorstellen.

Ze stopt met de reeks omdat ze vindt dat ze lang genoeg met de tovenaarsleerling bezig is geweest. Bovendien gaat het nieuwe boek over het zevende en laatste schooljaar van Harry. Dit betekent dat er geen verhalen over zijn studietijd meer kunnen worden geschreven.

Rowling verklapte dat het heel goed gaat met het schrijfproces, waaraan ze in januari begon. Hoe het met Harry Potter afloopt, wilde Rowling niet zeggen. "Dat weet ik zelf nog niet eens. Vaak kom ik daar zelf pas achter als ik aan het eind kom." De grote vraag onder Potter-fans is of Harry in het laatste boek in leven blijft of niet.

De 40-jarige Rowling las zondag voor uit het laatste Potter-avontuur, 'Harry Potter en de halfbloed prins'. Meer dan tweeduizend kinderen kwamen op de voorleessessie af, meldt de Britse omroep BBC. Ook de sterren uit de Potter-films waren aanwezig, evenals tv-kok Jamie Oliver. Rowling noemde het tuinfeest een 'fantastische manier' om de verjaardag van de koningin te vieren. Wel vond ze het 'onwerkelijk' om op het paleis te zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen