Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nijenhuis hoopt op derde film in Zoop-serie

Shownieuws

Johan Nijenhuis wil graag een nieuwe film in de Zoop-reeks maken. Of die er komt, hangt af van de populariteit van 'Zoop in India', zegt de regisseur.

Johan Nijenhuis wil graag een nieuwe film in de Zoop-reeks maken. Het is niet zeker of deze er ook komt, zegt de regisseur van 'Zoop in Afrika' en 'Zoop in India'. "Het hangt af van de populariteit van 'Zoop in India'. Als die film een succes wordt, gaan we zeker een derde maken."

Waar de derde Zoop-film zich zou moeten afspelen weet Nijenhuis nog niet, al heeft hij wel enkele ideeën. "Canada zou leuk zijn met beren, Australië vanwege de kangaroes en Argentinië is mooi door de uitgestrekte pampa's en de cowboys", zegt de 38-jarige regisseur.

Zondag was in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski een voorpremière te zien van 'Zoop in India'. De film is een vervolg op het vorig jaar verschenen 'Zoop in Afrika'. De Zoop-films zijn gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. In 'Zoop in India' komt een groepje kinderen in actie om een kudde olifanten op te sporen die op mysterieuze manier is verdwenen. Tijdens de zoektocht beleven ze allerlei avonturen.

In 'Zoop in India' zijn onder anderen de actrices Nicolette van Dam en Monique van der Werff te zien. Acteur Tygo Gernandt neemt een van de stemmen voor zijn rekening. Johan Nijenhuis is behalve voor de Zoop-films ook verantwoordelijk voor producties als 'Costa!' (2001) en 'Snowfever' (2004).

'Zoop in India' draait vanaf donderdag in de bioscoop. De eerste film uit de serie, 'Zoop in Afrika', trok meer dan vierhonderdduizend bezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen