Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yoko Ono nog steeds verdrietig om John Lennon

Shownieuws

Yoko Ono voelt nog steeds de pijn van het verlies van echtgenoot John Lennon meer dan 25 jaar geleden. De kunstenares wil meer aandacht voor weduwen.

Yoko Ono voelt nog steeds de pijn van de moord op echtgenoot John Lennon, meer dan 25 jaar geleden. Dat zei de Japans-Amerikaanse kunstenares vrijdag op een bijeenkomst in Londen, schrijft het Britse persbureau Wenn. Daar werd onder de noemer Internationale Weduwendag opgeroepen tot steun aan weduwen om zo armoede en onrecht te bestrijden. Yoko Ono was aanwezig op uitnodiging van Cherie Blair, de echtgenote van de Britse minister-president.

De 73-jarige Yoko Ono vindt dat de problemen van weduwen meer aandacht verdienen. "Ik moet toegeven dat ik niet veel nadacht over het weduwschap voordat ik zelf weduwe werd. Het onderwerp blijft taboe in onze samenleving, meer dan seks, geld of politiek."

In 1980 werd ex-Beatle Lennon voor Yoko's ogen vermoord in New York. Zij waren elf jaar getrouwd geweest. Na Johns dood had Yoko Ono ongeveer twintig jaar een relatie met kunstenaar Sam Havadtoy.

De moord wordt verfilmd onder de titel 'Chapter 27'. Binnenkort beginnen acteurs Jared Leto en Lindsay Lohan aan de opnamen. In de film van debuterend regisseur Jarrett Schaeffer is Lindsay te zien als een Lennon-fan die vriendschap sluit met de moordenaar (Leto) van de popster.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen