Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Orson geïnspireerd door dansende Rolling Stones

Shownieuws

De dansbare rockmuziek die The Rolling Stones eind jaren zeventig maakten, is van grote invloed geweest op de muziek van Orson. Dat zegt zanger Jason Pebworth.

De dansbare rockmuziek die The Rolling Stones eind jaren zeventig en begin jaren tachtig maakten, is van grote invloed geweest op de muziek van de Amerikaanse band Orson. Vooral de albums 'Some girls' en 'Emotional rescue' noemt zanger Jason Pebworth als grote inspiratie. "De combinatie van muziek waar je lekker op kunt dansen en net zo gemakkelijk naar kunt luisteren is de basis voor onze nummers", vertelt hij. Zaterdagavond verzorgt Orson voor de vierde opeenvolgende avond het voorprogramma van Robbie Williams in de Amsterdam ArenA.

Het uit Hollywood afkomstige Orson brak in december in Engeland door met de single 'No tomorrow'. De laatste maanden doet het nummer het ook goed op de Nederlandse radio, terwijl verder het in mei verschenen debuutalbum 'Bright idea' positief werd ontvangen. In het thuisland van Orson daarentegen hebben nog vrij weinig mensen van het vijftal gehoord. De band werd vijf jaar geleden opgericht. Nadat Orson in september een aantal nummers op internet plaatste werd de groep opeens erg populair in Engeland.

Het balletje begon te rollen toen Orson in oktober werd uitgenodigd om op een popfestival in Manchester te spelen. De band zag de gouden kans en pakte direct de koffers. "Toen we van het podium afstapten stond een groot aantal managers en mensen van platenmaatschappijen ons op te wachten", zegt Pebworth. "Sindsdien is het snel gegaan."

Sinds het optreden in Manchester is de thuishaven van Orson veranderd van Hollywood in Manchester. "Onze familie kwam laatst kijken bij een optreden van ons in het voorprogramma van Robbie Williams", lacht Pebworth. "Ze konden hun ogen niet geloven. Nog geen jaar geleden hadden we allemaal nog gewone baantjes." In juli is 'Bright idea' ook in de Verenigde Staten verkrijgbaar. "Hopelijk doet onze muziek het daar nu net zo goed als in Europa", zegt Pebworth.

'Bright idea' is eind mei verschenen via Mercury/Universal. Orson speelt zaterdagavond in de Amsterdam ArenA in het voorprogramma van Robbie Williams. De groep is in augustus te zien op het Lowlands-festival in Biddinghuizen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen