Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmaker Night Shyamalan doet boekje open

Shownieuws

M. Night Shyamalan spuwt zijn gal over Hollywood. In een boek beschrijft de 35-jarige regisseur van 'The sixth sense' zijn conflict met de Disney-studio.

De Indiase filmmaker M. Night Shyamalan spuwt in een boek zijn gal over Hollywood. In 'The man who heard voices', dat vanaf volgende maand in de winkels ligt, beschrijft de 35-jarige regisseur van 'The sixth sense' zijn conflict met de Amerikaanse Disney-studio. Het verhaal, dat is opgetekend door journalist Michael Bamberger, vertelt hoe Shyamalan zijn artistieke thuis verliet.

Disney begreep niets van zijn fantasyfilm 'Lady in the water'. Dat Shyamalan zichzelf wilde casten als een visionaire dichter die de wereld redt, was volgens de studio bovendien het toppunt van ijdelheid. Shyamalan vertrok met ruzie en maakte de film af bij productiemaatschappij Warner Bros. De film komt in september in de Nederlandse bioscopen. Het boek rekent af met een filmwereld die volgens Shyamalan geen enkele ruimte biedt voor het creatieve individu en alleen uit is op geld.

Ghostwriter Bamberger vertelt vrijdag in de Los Angeles Times dat zijn boek geen objectieve feitenweergave is. "Ik mocht in Nights hoofd kruipen. Het is een Night-centrische visie op hoe Night werkt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen