Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Seal verliest rechtszaak over commissies

Shownieuws

Seal moet zijn voormalige manager commissies betalen over de opbrengsten van zijn eerste twee albums. Dat heeft het hooggerechtshof in Londen bepaald.

(Novum/AP) - De Britse zanger Seal moet zijn voormalige manager commissies betalen over de opbrengsten van zijn eerste twee albums. Dat heeft het hooggerechtshof in Londen donderdag bepaald. Daarmee heeft Seal, wiens echte naam Henry Olusegun Adeola Samuel is, de zaak verloren die John Wadlow tegen hem had aangespannen. De zanger moet een voorschot van 728 duizend euro betalen. Het precieze totaalbedrag wordt later vastgesteld.

Volgens de rechter heeft Wadlow de zanger zonder twijfel geholpen met het opbouwen van zijn carrière. Hij wees op een overeenkomst die de mannen in 1995 tekenden over de albums uit 1991 en 1994 (beide met de titel 'Seal') en het beëindigen van hun werkrelatie. Daaruit is volgens de rechter gebleken dat Wadlow recht heeft op een deel van de commissies.

Seal, bekend van hits als 'Crazy' en 'Kiss from a rose', woont in New York en was niet bij de uitspraak aanwezig. Woensdag werd bekend dat hij en zijn vrouw Heidi Klum hun tweede kind verwachten. Het Duitse topmodel heeft ook een dochter van de Italiaan Flavio Briatore. Het meisje wordt door Heidi en Seal opgevoed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen