Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robbie Williams doet mee aan Oranjegekte

Shownieuws

Robbie Williams heeft woensdag tijdens zijn concert in de ArenA meegedaan aan de Oranjegekte. Hij droeg een oranje sjaaltje en zette een jagershoed op.

Robbie Williams heeft zijn publiek woensdag tijdens een concert in de Amsterdam ArenA voortdurend op de hoogte gehouden van de stand bij de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië. Een groot deel van het publiek had zich in het oranje gehuld en juichte zijn aandacht voor de wedstrijd toe. Robbie droeg zelf ook een steentje bij aan de Oranjegekte: hij droeg een oranje sjaaltje om zijn nek, zette even een jagershoed van Heineken op zijn hoofd en riep hard de naam van de in Engeland spelende voetballer Ruud van Nistelrooy.

De zanger is erg begaan met de Nederlanders, zei hij tijdens zijn optreden. Nederlanders en Denen zijn volgens de Britse superster de leukste mensen en het leukste publiek ter wereld. Ook voor de Schotten en natuurlijk de Engelsen heeft de popzanger warme woorden over.

De 32-jarige Williams maakte jarenlang deel uit van boyband Take That. In 1995 stapte hij uit de groep en werd in sneltreinvaart een succesvolle soloartiest met hits als 'Angels' en 'Let me entertain you'. Tijdens zijn concert in Amsterdam was er nog wel plek voor een nummer uit zijn Take That-tijd, de ballad 'Want you back for good'. Het publiek mocht van Robbie zelf beoordelen of zijn soloversie beter is.

Lange tijd speculeerden Britse media over een bijdrage van Williams aan de tournee die Take That momenteel door Groot-Brittannië maakt. "Ik zou wel met ze willen meedoen," sprak Robbie zijn publiek toe, "ware het niet dat ik 2,5 miljoen kaarten voor mijn eigen tournee heb verkocht."

Het optreden in de ArenA was het eerste in een reeks van vier uitverkochte concerten in het stadion. In de show van woensdag kwam onder meer een megakaraokespel voorbij, waaraan iedereen in het publiek moest meedoen. Verder likte Robbie regelmatig vol overgave aan zijn microfoon, ontblootte hij zijn buik en duwde hij spontaan zijn hoofd in de taart van een jarig bandlid. Helaas voor de kort vechtende meute vooraan werd deze keer geen meisje het podium opgetrokken om een (tong)zoen van de zanger in ontvangst te nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen