Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dagboeken Pete Doherty verschijnen in boek

Shownieuws

Een selectie uit de dagboeken van Pete Doherty wordt uitgegeven als boek. De rocker kwam woensdag zelf niet opdagen bij de presentatie van het boekproject.

(Novum/AP) - Een selectie uit de dagboeken van Britse rocker Pete Doherty wordt uitgegeven als boek. Dat liet de Britse uitgeverij Orion Publishing Group woensdag weten. De 27-jarige drugsverslaafde kwam zelf niet opdagen bij de presentatie van het boekproject.

In maart volgend jaar moet het boek uitkomen in een editie met een harde kaft. Het gaat om een keuze uit twintig dagboekdelen, inclusief tekeningen, foto's, gedichten en filmrecensies. De dagboeken gaan terug tot 1999, toen de latere zanger van The Libertines en de Babyshambles nog onbekend was. Het boek bevat zowel grappige als duistere passages, zegt de uitgever, en geeft een overzicht van Doherty's weg naar de roem.

In februari konden de lezers van de Britse krant The Guardian al een fragment uit zijn dagboeken lezen. Het ging daarin om zijn belevenissen in de cel, waar hij zat wegens drugsgebruik.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen