Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Petty tekent bij Rick Rubin

Shownieuws

Tom Petty heeft een exclusieve platendeal getekend bij American Records, het label van producent Rick Rubin. Het album 'Highway companion' komt op 21 juli uit.

Tom Petty heeft een exclusieve platendeal getekend bij American Records, het label van producent Rick Rubin. Rubin, die eerder produceerde voor onder meer The Red Hot Chili Peppers, The Beastie Boys, Johnny Cash, Slayer en Madonna, noemt de deal met Petty een droom die uitkomt. "Tom schrijft al dertig jaar consistent goede nummers. Hij is een vakman."

Het eerste album van Petty dat bij American Records wordt uitgebracht is 'Highway companion', het derde soloalbum van Petty. De cd komt op op 21 juli uit.

Tom Petty brak precies dertig jaar geleden door met het album 'Tom Petty and the Heartbreakers'. Met nummers als 'Mary Jane's last dance', 'Learning to fly' en 'American fly' scoorde de band wereldwijd hits. In 1989 bracht Petty zijn eerste soloalbum uit, 'Full moon fever'. Vorig jaar kreeg hij voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie de Century Award van muziekblad Billboard.

Ter ere van het dertigjarig bestaan van Tom Petty and the Heartbreakers heeft filmmaker Peter Bogdanovich een documentaire over de band gemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen