Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tv-kok Gordon Ramsay krijgt geld van krant

Shownieuws

Gordon Ramsay krijgt een schadevergoeding van een Britse krant. Die schreef dat hij voor zijn programma Oorlog in de Keuken incidenten in scène zette.

Een Britse krant moet tv-kok Gordon Ramsay een schadevergoeding van ruim honderdduizend euro betalen. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald, meldt de BBC. The Evening Standard plaatste vorig jaar een artikel waarin stond dat Ramsay in zijn programma Kitchen Nightmare incidenten in scène zet. Daarbij zou het lijken alsof sommige restaurants er beroerder aan toe waren dan in werkelijkheid. De rechter gaf de krant ongelijk.

Ramsay taat bekend om zijn harde, arrogante toon. Hij laat volgens het artikel uit The Evening Standard geen middel ongemoeid om aan te tonen waar restaurants de mist in gaan, terwijl het vaak allemaal wel meevalt.

De advocaat van Ramsay zegt dat de keukens van de bewuste restaurants wel degelijk smerig waren en dat er absoluut geen dingen in scène zijn gezet. De rechter gaf hem gelijk. Na de uitspraak, die dinsdag in het hooggerechtshof in Londen werd gedaan, zei Ramsay dat het artikel te ver ging en dat de uitspraak terecht is.

In Kitchen Nightmare bezoekt Ramsay wekelijks een restaurant dat aan de rand van een faillissement staat. Aan de hand van zijn tips moet de eigenaar de boel er weer bovenop helpen. De blonde tv-kok heeft zelf drie restaurants in Engeland. Eén daarvan heeft drie Michelin-sterren, de hoogst haalbare waardebepaling in de culinaire wereld. Kitchen Nightmare is in Nederland op RTL 5 te zien onder de naam Oorlog in de Keuken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen