Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drie Nederlandse films naar Italiaans filmfestival

Shownieuws

De Nederlandse films 'Knetter', 'Don' en 'Het paard van Sinterklaas' gaan naar het Giffoni Film Festival in Italië. Ze kunnen de prijs voor beste film winnen.

Drie Nederlandse jeugdfilms zijn geselecteerd voor de 36e editie van het Giffoni Film Festival in Italië. Het gaat om de films 'Knetter', 'Don' en 'Het paard van Sinterklaas'. Dat maakt Holland Film dinsdag bekend. De films maken kans op een Golden Gryphon Award, de prijs voor beste film in een bepaalde leeftijdscategorie.

'Don', geregisseerd door Arend Steenbergen, beleeft op het festival zijn internationale première. De film is geselecteerd in het onderdeel Free to Fly, de categorie voor kinderen tussen de 12 en 14 jaar. 'Het paard van Sinterklaas', van regisseuse Mischa Kamp, doet mee in de Kidz Section voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. 'Knetter', van regisseur Martin Koolhoven, is te zien in First Screens Competition voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.

'Het paard van Sinterklaas' won al publieksprijzen op kinderfilmfestivals in Canada en België en het Gouden Kalf voor beste scenario in Nederland. De film is inmiddels verkocht aan onder meer Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden en Baskenland. Ook 'Knetter' viel eerder in de prijzen. De productie werd beloond op festivals in onder meer de Egyptische hoofdstad Cairo en het Engelse Leeds.

Het Giffoni Film Festival vindt plaats van 15 tot 22 juli in Giffoni Valle Piana, in de Italiaanse provincie Salerno. Het is het grootste kinderfilmfestival van Europa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen