Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie jazzpianist Hilton Ruiz klaagt bar aan

Shownieuws

Familieleden van de overleden jazzpianist Hilton Ruiz hebben een bar in New Orleans aangeklaagd. Ze beweren dat hij daar is mishandeld en daardoor is overleden.

(Novum/AP) - Familieleden van de overleden jazzpianist Hilton Ruiz hebben een bar in New Orleans aangeklaagd. Ze beweren dat de uitsmijters van de club niet hebben ingegrepen toen de man werd mishandeld. Daarmee weerleggen ze de oorspronkelijke lezing dat de dood van Ruiz werd veroorzaakt door een val op de stoep voor de bar.

De familie van de musicus stelt dat Ruiz in de bar door verschillende mensen werd aangevallen. De uitsmijters van de club zouden niet in actie zijn gekomen en zouden evenmin een ambulance hebben gebeld toen hij gewond bleek te zijn. Ze zouden de gewonde pianist uit de bar hebben gezet en hem aan zijn lot hebben overgelaten.

De advocaat van de familie hoopt dat getuigen zich melden. "We zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die weten wat er precies met Hilton Ruiz is gebeurd."

Ruiz raakte op 19 mei in coma voor de bar in New Orleans en overleed drie weken later op 54-jarige leeftijd. Hij was naar de stad gekomen om mee te werken aan een liefdadigheidsconcert voor de slachtoffers van de orkaan Katrina.

De in klassiek en jazz geschoolde pianist uit New York werd geroemd om de manier waarop bij Afro-Cubaanse stijlen combineerde met jazz, blues en bebop. Ruiz speelde in zijn loopbaan samen met onder anderen Charles Mingus, Freddie Hubbard en George Coleman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen