Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herinnering aan ziekte raakt René Froger

Shownieuws

De herinnering aan de ziekte die hij heeft overwonnen laat René Froger niet koud. De Amsterdamse zanger wordt snel emotioneel als hij eraan terugdenkt.

De herinnering aan de ziekte die hij heeft overwonnen laat René Froger niet koud. De Amsterdamse zanger wordt snel emotioneel als hij terugdenkt aan het voorjaar van 2005, toen bij hem prostaatkanker werd geconstateerd. "Als je iets hoort over die ziekte, dan moet je even een knop omdraaien. Anders raakt het je te veel", zegt Froger tegen Novum Nieuws. De 45-jarige volksartiest is inmiddels behandeld aan de tumor in zijn prostaat en kan weer volledig functioneren.

Froger was maandagavond één van de artiesten die voor het charitatieve Juni Gala optrad in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Met dit evenement werd geld opgehaald voor de Ingeborg Douwes Stichting. Deze Amsterdamse organisatie biedt steun aan mensen met kanker en hun naasten. Door middel van een veiling werd geld ingezameld. Behalve Froger waren onder anderen Joke de Kruijf, Ernst Daniël Smid en Ivo Niehe aanwezig.

Ingeborg Douwes overleed in 2000 op 38-jarige leeftijd aan borstkanker. Op haar sterfbed nam zij het initiatief tot het opzetten van een stichting die psychosociale zorg biedt. Na de dood van Douwes is haar werk voortgezet door enkele familieleden en vrienden, onder wie haar schoonzus, musicalster Pia Douwes.

Onder de aanwezigen waren veel mensen uit de top van het bedrijfsleven. Zij konden bieden op ter beschikking gestelde stukken en arrangementen, waaronder een ets van Rembrandt en een vipbehandeling tijdens een van de concerten van Robbie Williams in de Amsterdam ArenA deze week. De veiling werd geleid door Gordon. In totaal werd ruim 406 duizend euro opgehaald.

De artiesten benadrukten het belang van het ondersteunen van goede doelen door bekende Nederlanders. "Het is een beetje onze taak", vindt Pia Douwes. "Je bouwt iets op en als je wat hebt bereikt, dan wil je iets teruggeven." Ook Froger ziet het als zijn plicht om goede doelen te steunen. "Ik vind dat je je steentje moet bijdragen. Door je bekendheid kun je een boodschap uitdragen." De Amsterdamse zanger zet zich naar eigen zeggen zo'n twintig avonden per jaar belangeloos in voor diverse goede doelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen