Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eva Longoria is meer dan modepopje

Shownieuws

Eva Longoria heeft haar imago van sexy modepopje van zich afgeschud. In haar eerste grote filmrol, in 'The sentinel', is ze een serieuze geheim agent.

(Novum/AP) - Eva Longoria heeft haar imago van sexy modepopje van zich afgeschud. In haar eerste grote filmrol, in 'The sentinel', is ze een uiterst serieuze geheim agent; heel wat anders dan de ijdele shopaholic Gabrielle Solis die ze speelt in 'Desperate housewives'. "Ik wilde van Gabrielle af, voordat mensen me alleen nog als haar zouden zien", zegt Longoria.

De 31-jarige actrice vertelt dat Michael Douglas, hoofdrolspeler en producent van de film, haar persoonlijk uitnodigde aan de productie mee te werken. Longoria denkt dat de grens tussen televisie en films behoorlijk aan het vervagen is. Als groot voorbeeld van hoe je daar als televisieactrice van kan profiteren, noemt ze 'Desperate housewives'-collega Felicity Huffman. Zij werd dit jaar voor haar rol in 'Transamerica' genomineerd voor een Oscar. "Ik ben niet half de actrice die zij is, maar het inspireert me wel."

Ook voor Kiefer Sutherland is een belangrijke rol weggelegd in 'The sentinel'. Hij vertelt dat Eva tijdens de opnamen de hele cast voordurend aan het lachen maakte. "Ik heb zelf de neiging nogal serieus te worden als ik aan het werk ben, maar met haar erbij was dat onmogelijk."

The sentinel' gaat vrijdag in première in de Verenigde Staten. Vanaf september is de film, over een samenzwering onder de beveiligingsambten van de Amerikaanse president, ook te zien in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen