Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Piratenzangeres Gea fokt chihuahua's

Shownieuws

Gea Hulshof, de helft van het duo Lucas & Gea, gaat chihuahua's fokken. De zangeres begint een kennel aan huis. "Chihuahua's zijn mijn lust en mijn leven."

Gea Hulshof, de helft van het duo Lucas & Gea, gaat chihuahua's fokken. De zangeres begint een kennel aan huis. "Chihuahua's zijn mijn lust en mijn leven", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Naast muziek natuurlijk."

Lucas en Gea maken piratenmuziek, een verzamelnaam van Nederlandstalige volksmuziek. De naam is ontstaan toen de muziek niet langer werd gedraaid op nationale radiozenders. Liefhebbers van de muziek weken daardoor uit naar illegale zenders. Bekende namen binnen het genre zijn Marianne Weber, Jannes en Jantje Smit.

Het leven lacht het piratenduo Lucas en Gea nog altijd toe na het succes van hun debuutalbum 'Steeds weer huil je' en de gelijknamige single uit 2000. "Het is allemaal heel snel gegaan", vertelt Lucas. "Het is nooit onze bedoeling geweest om bekend te worden. We stonden gewoon op bruiloften en partijen en opeens hadden we een hit. Maar het bevalt heel goed."

Lucas en Gea zijn niet alleen muzikaal een duo, ze gaan ook als echtelieden door het leven. Dat zorgt niet voor problemen, vertellen ze. "We kibbelen wel eens omdat we haast hebben", zegt Lucas. "Maar we hebben nooit ruzie om muziek." Gea sluit zich bij haar man aan. "En als we een keer een woordenwisseling hebben, dan is het over als we van het podium afkomen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen