Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Cars' pakken weer zege in de VS

Shownieuws

De auto's uit de animatiefilm 'Cars' hebben hun koppositie in de Amerikaanse boxoffice behouden. De film bracht dit weekeinde bijna 25 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De auto's uit de animatiefilm 'Cars' hebben dit weekeinde hun koppositie in de Amerikaanse boxoffice behouden. Vorige week debuteerde 'Cars' op de eerste plaats in de lijst van films met de hoogste omzet. De wagens waren dit weekeinde goed voor 31 miljoen dollar (bijna 25 miljoen euro). In totaal leverde de film in haar eerste tien dagen rond de negentig miljoen euro op.

'Cars' vertelt het verhaal van Bliksem McQueen, een nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Piston Cup in Californië. Als hij een omweg moet maken door het slaperige stadje Radiator Springs leert hij ongewone karakters kennen: een chique Porsche uit 2002, een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden en een roestige, maar betrouwbare takelwagen. Zij helpen Bliksem realiseren dat er belangrijker dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsoren.

De film draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen, in zowel de Nederlandse als in de originele Amerikaanse versie. In de Nederlandse variant zijn de stemmen van onder anderen Ad Visser, de in april overleden actrice Frédérique Huydts, Jeroen van Inkel en Lange Frans en Baas B te horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen