Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thom Yorke ontsnapt solo aan de sleur

Shownieuws

Met zijn soloalbum wilde Thom Yorke aan de sleur van zijn band Radiohead ontsnappen. Toen de bandleden in 2004 hun tour afsloten, waren zij emotioneel uitgeput.

Met zijn soloalbum wilde Thom Yorke aan de sleur van zijn band Radiohead ontsnappen. Toen de Britten in 2004 hun 'Hail to the thief'-tournee afsloten, waren zij emotioneel en geestelijk uitgeput. "Ik denk niet dat iemand van ons zo'n drie, vier weken heeft geslapen", zei Yorke in het Britse dagblad The Observer. "Door het het vreselijke gebrek aan slaap en die grote optredens onder veel druk voelde ik mij afgepeigerd."

De 37-jarige zanger wilde iets doen waaraan hij echt plezier zou beleven. Daarom begon hij ideeën waarmee hij al langer rondliep uit te werken met behulp van de laptop. Het resultaat is 'The eraser' waarop negen nummers staan en dat volgende maand uitkomt. Het wordt een album waarop Yorke experimenteert met beats en geluiden.

Zijn soloalbum betekent niet dat hij zijn bandmaten vaarwel zegt. Momenteel werkt Radiohead aan de opnamen van een nieuw album, dat later dit jaar moet verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen