Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinese acteur maakt mogelijk twee films tegelijk

Shownieuws

De Chinese Acteur Andy Lau krijgt mogelijk een rol in een Engelstalige film van Olivier Assayas. Zijn drukke schema kan echter roet in het eten gooien.

(Novum/AP) - Acteur Andy Lau krijgt mogelijk voor het eerst een rol in een Engelstalige film, maar zijn drukke schema kan roet in het eten gooien. In Hongkong is de 44-jarige acteur en zanger een grote ster. Afgelopen week heeft Lau bezoek gehad van de Franse filmmaker Olivier Assayas, die in juli begint met de opnamen van de thriller 'Boarding gate'.

Het probleem is dat de Chinese acteur al heeft afgesproken in dezelfde periode in een film van regisseur Derek Yee te spelen. Daarom probeert Assayas zijn schema aan dat van Lau aan te passen. "Wij krijgen allemaal hoofdpijn van de planning", zei Lau. Hij waardeert de moeite die de Fransman neemt opdat Lau toch een rol in zijn film kan spelen.

Andere rollen In 'Boarding gate' worden ingevuld door Maggie Q en Asia Argento, de dochter van de legendarische horrorregisseur Dario Argento. De opnamen vinden plaats in Frankrijk en Hongkong.

De 51-jarige Assayas staat bekend om zijn banden met de Chinese filmwereld. Hij is de ex-man van actrice Maggie Cheung, voor wie hij de film 'Clean' schreef. Voor deze film werd zij in 2004 bekroond als beste actrice op het filmfestival in Cannes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen