Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bolhoed uit Bond-film in het museum

Shownieuws

De dodelijke bolhoed met scherpe rand uit 'Goldfinger' wordt tentoongesteld in een museum. Het voorwerp leverde 27 duizend euro op bij een veiling.

(Novum/AP) - De dodelijke bolhoed met scherpe rand uit de James Bond-film 'Goldfinger' wordt tentoongesteld in een Amerikaans museum voor de populaire cultuur. De hoed komt uit de nalatenschap van de in 1982 overleden acteur Harold Sakata, die de schurk Oddjob speelde in de film uit 1964. Het voorwerp heeft zaterdag meer dan 33 duizend dollar, ongeveer 27 duizend euro, opgeleverd bij een veiling in New York. De koper is Anthony Pugliese III, een verzamelaar van Bond-objecten, die het museum in Florida aan het opzetten is.

Een riem die Elvis Presley in 1972 droeg tijdens een optreden in Honolulu ging voor 66 duizend dollar, ongeveer 52 duizend euro, onder de hamer. Die som was meer dan zes keer zo hoog dan de veiling had verwacht. De riem kwam uit de nalatenschap van de in 1998 overleden 'Hawaii five-O'-acteur Jack Lord en werd verkocht aan een veilingmeester uit India.

Andere voorwerpen die werden verkocht, waren banden van interviews met John Lennon en een avondjurk die Dustin Hoffman droeg in de film 'Tootsie' (1982), waarin hij een travestiet speelt. Er werden 269 voorwerpen verkocht. De veiling bracht 655 duizend dollar op, ongeveer 518 duizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen