Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus Meeuwis blijft dromen

Shownieuws

Guus Meeuwis blijft dromen. Onlangs gaf hij drie concerten in een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven. "Vier concerten zou natuurlijk helemaal mooi zijn."

Guus Meeuwis blijft dromen van nieuwe ervaringen. Dat vertelt de zanger aan Novum Nieuws. "Je kunt altijd meer doen. Voorlopig gaat alles goed, maar er zijn altijd nieuwe dingen." De Brabantse zanger gaf vorige week drie concerten in een uitverkocht Philips Stadion in Eindhoven. Ook op dat gebied heeft hij nog genoeg ambities. "Vier concerten in het PSV-stadion zou natuurlijk helemaal mooi zijn."

Meeuwis vindt optreden voor een publiek van 32 duizend man één van de mooiste dingen die bestaan. "Dat voelt echt te gek, alsof je twee dagen zweeft." Hij beschouwt zijn optredens in het voetbalstadion als 'een droom die uitkomt'.

Meeuwis kijkt niet alleen graag vooruit, ook kijkt hij met veel plezier terug op de tijd waarin hij met zijn band Vagant door het land trok. Onlangs kwam een cd-box uit met alle albums van Guus Meeuwis en Vagant. "Het was op dat moment het beste dat we konden brengen. Er staan dan ook aardig wat liedjes op die een bijzondere betekenis voor ons hebben en die ook wel aardig hebben gescoord."

Ook in zijn privéleven heeft de zanger geen klagen. Het gezin Meeuwis werd onlangs uitgebreid met een zoon, Teun. De 34-jarige Guus heeft daarmee drie kinderen en weet nog niet of er meer bijkomen. "We doen het één voor één."

Vroeger wilde Meeuwis altijd voetballer worden. "Ik was alleen niet snel en goed genoeg. Dan moet je andere fratsen uithalen om alsnog in een stadion te komen. Het was een hele omweg, maar het was goed." De keuze tussen voetballer en zanger hoeft voor zijn zoon niet te worden gemaakt. "Hij kan eerst voetballer worden en dan kan hij altijd nog zingen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen