Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty in Zweden opgepakt voor drugsgebruik

Shownieuws

Het wil Pete Doherty maar niet lukken om van de harddrugs af te blijven. De zanger van de Babyshambles heeft in Zweden een boete gekregen wegens drugsgebruik.

(Novum/AP) - Het wil Pete Doherty maar niet lukken om van de harddrugs af te blijven. De zanger van de Britse rockgroep Babyshambles heeft in Zweden een boete gekregen wegens drugsgebruik. Na afloop van een optreden op het rockfestival Hultsfred ontdekte de Zweedse politie vrijdagavond onder meer sporen van cocaïne in zijn bloed.

De 27-jarge Doherty werd opgepakt, omdat hij 'de verschijnselen vertoonde van iemand die onder invloed is van drugs', zegt een politiewoordvoerder. De Brit kreeg een boete van vijftienhonderd euro, waarna hij werd vrijgelaten. Omdat hij niet in het bezit was van drugs, wordt hij niet verder strafrechtelijk vervolgd. Ook een ander lid van de Babyshambles werd opgepakt en kreeg een boete wegens drugsgebruik. Het is niet bekendgemaakt om wie het gaat.

Eerder deze maand liet Doherty, de ex-vriend van topmodel Kate Moss, zich opnemen in een afkickkliniek in Portugal. Hij moet op last van de rechter afkicken, nadat hij veelvuldig met de politie in aanraking was gekomen wegens drugsbezit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen