Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiohead laat nieuwe nummers horen in Amsterdam

Shownieuws

Radiohead heeft dinsdagavond veel nieuwe nummers laten horen tijdens het eerste van twee concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Radiohead heeft dinsdagavond veel nieuwe nummers laten horen tijdens het eerste van twee concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De Engelse band werkt momenteel aan een nieuw album, dat later dit jaar moet verschijnen. Deze maand test het vijftal het nieuwe materiaal tijdens een korte Europese tournee.

Behalve nieuw materiaal bracht Radiohead oude hits ten gehore. De band rond zanger Tom Yorke bouwde de spanning tijdens het bijna twee uur durende concert langzaam op. Tijdens het hoogtepunt met Karma Police ontplofte de enthousiaste zaal bijna.

De nieuwe nummers van Radiohead passen goed tussen het oude werk van de band. Ze deden enerzijds denken aan het experimentele materiaal van de albums Kid A en Amnesiac en anderzijds aan het 'klassieke' geluid van Radiohead op OK Computer. Een hoogtepunt vormde de ballad '4 minute warning', met York op piano.

Woensdag speelt Radiohead het tweede concert in de Heineken Music Hall.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen