Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Gees Linnebank (61) overleden

Shownieuws

Acteur Gees Linnebank is donderdag op 61-jarige leeftijd overleden in Utrecht. Hij leed al geruime tijd aan de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker.

Acteur Gees Linnebank is donderdag op 61-jarige leeftijd overleden in Utrecht. Dat heeft het Nationale Toneel vrijdag bekendgemaakt. De acteur maakte deel uit van dit theatergezelschap. Hij leed al geruime tijd aan de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker.

Linnebank maakte, na zijn opleiding aan de Arnhemse toneelschool, in 1969 zijn debuut bij het Rotterdams Toneel. In 1981 ontving hij de toneelonderscheiding Louis d'Or voor zijn rol van mijnheer Puntila in 'Mijnheer Puntila en zijn knecht Matti' van Bertolt Brecht. De laatste jaren was hij vast verbonden aan het Nationale Toneel in Den Haag. In november speelde hij nog de rol van de vader in 'Een bruid in de morgen' van Hugo Claus.

De acteur verscheen ook in speelfilms, waaronder 'De kleine blonde dood' en 'Flodder'. Hij was als speldocent verbonden aan de theateracademies van Arnhem en Maastricht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen