Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Dicky scoort bij Oranjefans

Shownieuws

'Ratatata op naar het WK' van zanger Dicky is het meest gedownloade WK-nummer. Het lied kwam deze week ook binnen in de Single top 100 van de Megacharts.

'Ratatata op naar het WK' is de yell waarmee zanger Dicky Nederland wil meesleuren in de Oranjegekte. En dat lijkt te lukken. Zijn gelijknamige single staat boven aan het lijstje met meest gedownloade WK-hits op de website download.nl. Het nummer, dat niet in de winkel verkrijgbaar is, kwam deze week ook binnen in de Single top 100.

Het nummer van Dicky, voluit Dick Treesie, is een ode aan Marco van Basten. "Omdat Marco gewoon de beste is en we met hem het WK gaan winnen", vertelt de zanger aan Novum Nieuws. De Haarlemse zanger is niet alleen Van Basten-fan, hij is ook Oranjegek. "Mijn hele huis is oranje. Ik drink uit oranje bekers, rook sigaretten met een oranje filter en steek deze aan met een oranje aansteker."

Hij is blij verrast met het succes van zijn WK-lied. "Ik weet niet wat me overkomt. Ik krijg opeens heel veel aandacht. Ook op internet zie ik mijzelf heel vaak voorbij komen." Voor zijn carrière zou het goed zijn als Nederland wereldkampioen wordt. "Dan kan ik hier ook nog even mee doorgaan. Want ik vind het fantastisch."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen