Kies je favoriete radiostation

Dossiers

White Stripes hoeven niet te dokken

Shownieuws

De bandleden van The White Stripes hoeven geen royalties te betalen aan producer Jim Diamond. Dat heeft een federale jury in Detroit donderdag bepaald.

(Novum/AP) - The White Stripes hoeven geen geld te betalen aan producer Jim Diamond. Dat heeft een federale jury in Detroit donderdag bepaald. Diamond zei recht te hebben op een deel van de royalties van de eerste twee albums van de band. Hij beweert een belangrijke rol gespeeld te hebben in het ontwikkelen van de sound van The White Stripes.

Diamond wordt op het titelloze debuutalbum van The White Stripes uit 1999 als co-producer genoemd. Op de opvolger 'De stijl' uit 2000 staat hij als geluidsmixer in de credits. Jack en Meg White, die The White Stripes vormen, ontkennen dat hij geholpen heeft bij het creëren van hun bandgeluid. Uit documenten zou blijken dat de producer volgens zijn contract 35 dollar per uur heeft gekregen tijdens de opnames voor de twee albums in de Ghetto Recorders Studio, waar Diamond sinds 1996 eigenaar van is.

Na de zitting verklaarde zanger en gitarist Jack White dat hij blij en opgelucht was. "Je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een rechtszaak."

Lange tijd was de relatie tussen Jack en Meg White onduidelijk. Ze zeiden vaak dat ze broer en zus waren. Uiteindelijk bleken ze getrouwd te zijn geweest. De band, die in 1997 werd opgericht, had in Nederland succes met onder meer de nummers 'Seven nation army' en 'Fell in love with a girl'. Ook staat de band bekend om zijn bijzondere videoclips.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen