Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cher gunt soldaat betere helm

Shownieuws

Cher is bezorgd om de veiligheid van Amerikaanse soldaten in Irak. De zangeres en actrice steunt een organisatie die pleit voor een veiligere legerhelm.

Cher maakt zich zorgen om de veiligheid van Amerikaanse soldaten in Irak. De 60-jarige zangeres en actrice was donderdag aanwezig bij een commissievergadering in Washington om de organisatie Operation Helmet te steunen. De initiatiefnemer van deze organisatie, Bob Meaders, pleitte voor versteviging van de helmen die de Amerikaanse soldaten in Irak dragen.

Volgens Meaders moeten de helmen van de soldaten worden verbeterd, zodat ze de impact van bominslagen beter aankunnen. Cher heeft ruim honderdduizend euro gedoneerd aan Operation Helmet. De Oscarwinnares kwam zelf niet aan het woord tijdens de vergadering.

De Amerikaanse commando's hebben laten weten overtuigd te zijn van de kwaliteit van de huidige legerhelm, maar ze laten desondanks een onderzoek instellen naar de wenselijkheid van verbetering.

Cher werd in de jaren zestig bekend met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono als het duo Sonny & Cher. Na hun echtscheiding in 1975 ging de zangeres solo verder. In 1988 won ze een Oscar voor haar rol in de film 'Moonstruck'. De in 1998 overleden Bono was jarenlang actief als Republikeins politicus. Hij was burgemeester van het Californische Palm Springs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen