Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Strapatsen schaden reputatie Tom Cruise niet

Shownieuws

Ondanks zijn voorliefde voor het springen op banken is Tom Cruise nog steeds 's werelds meest invloedrijke beroemdheid.

(Novum/AP) - Het springen op banken en openlijk verklaren van zijn liefde voor zijn verloofde heeft de reputatie van Tom Cruise niet beschadigd. De acteur staat dit jaar bovenaan in de lijst van honderd meest invloedrijke beroemdheden die het Amerikaanse tijdschrift Forbes jaarlijks brengt. In 2001 stond hij ook al boven aan de lijst.

Voor de ranglijst wordt niet alleen rekening gehouden met de inkomsten van de sterren, maar ook met hoe vaak en in welke mate ze in de media verschijnen. Cruise was vorig jaar met 53 miljoen euro dan ook niet de best verdienende beroemdheid, maar wel de meest besproken persoon. De acteur is het afgelopen jaar veelvuldig in de media geweest. Hij liet zich regelmatig uit over zijn relatie met verloofde Katie Holmes, haar zwangerschap en de geboorte van hun eerste kind Suri. Toen hij te gast was bij Oprah Winfrey, sprong hij op en neer op de bank en schreeuwde hoe blij hij was met zijn Katie.

Oprah Winfrey stond vorig jaar nog op nummer één, maar ze zakte naar de derde plaats. Ze was met 178 miljoen euro ook niet de best verdienende ster. Die eer gaat naar Steven Spielberg. De regisseur kon 263 miljoen euro bijschrijven op zijn rekening. Hij bekleedt dit jaar de zesde plek op de Forbes-ranglijst.

In de toptien van meest invloedrijke beroemdheden staan dit jaar verder The Rolling Stones (2), U2 (4), golfer Tiger Woods (5), radio-dj Howard Stern (7), Rapper 50 Cent (8), de cast van The Sopranos (9) en 'The Da Vinci code'-auteur Dan Brown (10).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen